Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Розпорядження Голова ВРУ № 698 від 19.05.2015 Про першочергові заходи з впровадження електронного документообігу у Верховній Раді України

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Голови Верховної Ради України

м. Київ

№ 698

19 травня 2015 р.


Про першочергові заходи з впровадження електронного документообігу у Верховній Раді України

З метою долучення до системи електронної взаємодії органів виконавчої влади (СЕВ ОВВ) комітетів Верховної Ради України, депутатських фракцій і груп та структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України започаткувати на базі діючої «Автоматизованої системи документообігу» (далі - АСД) такі першочергові заходи з впровадження електронного документообігу у Верховній Раді України:

1. Головам комітетів Верховної Ради України, голові Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, головам депутатських фракцій і груп, керівникам структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України забезпечити створення, проходження, опрацювання текстових файлів та сканованих версій документів з їх обов'язковим внесенням до АСД.

2. Головному управлінню документального забезпечення Апарату Верховної Ради України у місячний термін:

визначити перелік вхідних документів органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, що підлягають скануванню та внесенню до АСД у першочерговому порядку;

визначити перелік вихідних документів комітетів Верховної Ради України, Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, депутатських фракцій і груп, структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України, що підлягають скануванню та внесенню до АСД у першочерговому порядку;

розробити механізм проходження електронних версій вихідних та внутрішніх документів із внесенням їх до АСД;

запровадити використання електронних бланків документів;

довести вимоги щодо використання електронних документів у роботі з АСД до відповідальних посадових осіб секретаріатів комітетів Верховної Ради України, секретаріату Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, секретаріатів депутатських фракцій і груп та структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України.

3. Визначити адміністратором АСД Управління комп'ютеризованих систем Апарату Верховної Ради України, що здійснює заходи із створення та супроводження програмного забезпечення, відповідає за технічне і технологічне забезпечення, збереження та захист даних, що містяться в АСД.

4. Управлінню комп'ютеризованих систем Апарату Верховної Ради України відповідно до вимог застосування автоматизованого обміну електронними документами забезпечити:

перевірку наявності та відповідності програмного забезпечення і технічних засобів вимогам, що забезпечують сканування паперових версій документів і конвертації файлів;

внесення змін до програмного забезпечення АСД з метою розширення функціональних можливостей електронного документообігу;

доступ керівництва Верховної Ради України, керівництва Апарату Верховної Ради України, керівників структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України та інших відповідальних працівників до АСД.

5. Управлінню кадрів Апарату Верховної Ради України забезпечити організацію проведення навчань та консультацій з питань впровадження електронного документообігу у Верховній Раді України за пропозиціями керівників структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України.

6. Відділу з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України з 1 липня 2015 року забезпечити створення електронних копій звернень громадян, внесення їх до системи «Листи та звернення громадян» та до АСД для опрацювання виконавцями.

7. У рамках проведення тестових робіт з 1 липня 2015 року установити обмеження на проходження паперових копій внутрішніх документів за переліком, визначеним Головним управлінням документального забезпечення.

8. Головам комітетів Верховної Ради України, голові Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, головам депутатських фракцій і груп, керівникам структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України забезпечити виконання цього Розпорядження.

9. Контроль за виконанням цього Розпорядження покласти на Керівника Апарату Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України

В.ГРОЙСМАН


Інші НПА

Розпорядження Голова ВРУ №699 від 19.05.2015 Про веб-ресурси Верховної Ради України Постанова Голова ВРУ №400 від 13.05.2015 Про зміну і встановлення меж міста Дунаївці Дунаєвецького району Хмельницької області Указ Президент №274 від 18.05.2015 Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України Указ Президент №618 від 29.10.2012 Про Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України Розпорядження Президент №516 від 18.05.2015 Про уповноваження А. Пивоварського на підписання Угоди між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами про Спільний авіаційний простір Розпорядження Президент №517 від 18.05.2015 Про призначення В. Клименка головою Тальнівської районної державної адміністрації Черкаської області Указ Президент №248 від 29.04.2015 Питання Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Указ Президент №249 від 29.04.2015 Про встановлення відзнаки Президента України - ювілейної медалі 70 років Перемоги над нацизмом Указ Президент №217 від 15.05.2015 Про новий склад Комісії державних нагород та геральдики Указ Президент №273 від 18.05.2015 Про внесення змін до Указу Президента України від 31 березня 2015 року № 190